Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Video om EFPT

EFPT

European Federation of Psychiatric Trainees

EFPT er en europæisk sammenslutning af medlemsorganisationer der alle repræsenterer uddannelseslæger i de psykiatriske specialer.

Der afholdes et årligt forum hvor FYP repræsenterer Danmark. Til det årlige forum er der udover det faglige program, mulighed for udveksling af viden om uddannelse og udfordringer i psykiatrien på tværs af Europa. Der er aktuelt 35 medlemslande i EFPT.

Imellem de årlige foraer varetages den daglige drift af EFPT af en bestyrelse, der vælges på det årlige forum. Herudover er der en række arbejdsgrupper, der arbejder med afgrænsede emner som f.eks. Braindrain, Tvangsbehandling, Mental sundhed hos flygtninge, Børne- og Ungdomspsykiatri, udvekslingsophold for uddannelseslæger og psykoterapi. Det er muligt at være en del af disse arbejdsgrupper selv om man ikke har deltaget i årets forum.

EFPT repræsenterer bl.a. de europæiske uddannelseslæger i UEMS-Psychiatry og UEMS-CAPS, hvor der arbejdes med harmonisering af speciallægeuddannelserne i psykiatri.

Vil du vide mere om EFPT, så kan du læse på EFPTs hjemmeside eller kontakte Jesper fra bestyrelsen:

Jesper: jespern.kjaer@gmail.com

EFPT Forum 2017 blev afholdt i Istanbul, 29. juni – 4. juli. Læs rapport fra FYPs repræsentanter her.

EFPT Forum 2018 blev afholdt i Bristol, 21-26. juli.

EFPT Forum 2019 blev afholdt i Prag, 10-14. juli. FYPs repræsentatenter har skrevet om mødet i nyhedsbrevet fra august 2019.